Et hundeliv

 

Det er deilig å være hund, sier han som er fem år og derfor bare er et barn. Deilig å være hund, fordi man kan ligge på magen. De kan jo ikke ligge på ryggen, da kommer halen i veien. Dessuten er det varmekabler i gulvet. Tenk så deilig å ligge på magen på det varme gulvet, da.

Hvor gammel er egentlig hunden, spør han meg. Ni år, svarer jeg. Han ser på meg som at han ikke kan tro det. Jeg forklarer at en hund på ni år er en voksen og gammel hund. Når jeg blir ni, sier fem-åringen, da er jeg vel fremdeles et barn. Det bekreftes.

Har hunden familie, spør han. Nei, begge foreldrene er døde. Men er han ikke pappa da? Nei, han har ingen barn. Det er vi som er familien hans. Skal han snart dø, spør barnet meg. Ikke ennå, men om noen år, kanskje. Han blir trist og sprekker litt i stemmen. Jeg kommer til å bli lei meg når han dør, sier han. Jeg klarer ikke å svare.

Deilig å være hund, tenker jeg, før jeg betjener vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin. Så må hunden bæsje.

Blogglistenhits

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s